طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک

قالبسازی تزریق پلاستیک

قیمت ساخت قالب تزریق پلاستیک به کیفیت و مدت زمان طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک باز می گردد. شرکت قالب سازی در این زمینه موفق است که حداقل هزینه را در کوتاه ترین زمان و بالاترین کیفیت برای طراحی و ساخت ارائه دهد. حال این پروسه چه طور ممکن است؟ … 

قیمت طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک

طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک یک پروسه سیستماتیک و حساس برای شرکت های قالب سازی صنعتی است. رقابت اصلی بین شرکت ها در این صنعت زمانی به اوج خود می رسد که یک شرکت بتواند با حداقل زمان ممکن و با یک هزینه معقول با بالاترین کیفیت به طراحی و تولید بپردازد.  فن آور پلاستیک با تکیه بر تجربه 20 ساله خود در این زمینه و استفاده از جدیدترین متد های روز دنیا و با داشتن دانش روز دنیا (که در ادامه به بررسی آن پرداخته شده است) در کوتاه ترین زمان و حداقل قیمت، نیاز مشتریانش را با بالاترین کیفیت مرتفع کرده است. 

نرم افزارهای طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک

به طور کلی یکی از پر کاربردترین روش های ساخت انواع قالب های صنعتی، قالب سازی پلاستیک به روش تزریق پلاستیک است. اولین مرحله از این فرایند طراحی با نرم افزار های قالب پلاستیک است و پس از آن نوبت به ساخت می رسد. برای سهولت معرفی مراحل طراحی و ساخت، شرکت فن آور پلاستیک این روش را از جهات مختلف بررسی کرده و آن را به بخش های کوچکتر تقسیم بندی کرده است تا بتواند به سادگی و به صورت اجمالی این مراحل را بررسی نماید.

انواع دستگاه تزریق پلاستیک

طراحی قالب تزریق پلاستیک

1. عمودی
2. افقی

انواع دستگاه از جهت سیستم انتقال مواد

1. پیستونی
2. ماردونی (پیچی)

انواع دستگاه از جهت حرکت صفحه متحرک

1. دستگاه های بازویی
2. دستگاه های جکی

قسمت های مختلف ماشین

1. قسمت تزریق
2. قسمت قالب گیری

واحد تزریق در ساخت قالب 

دستگاه قالب سازی پلاستیک

در این واحد  عمل ذوب و اختلاط و انتقال مواد انجام می شود. به این ترتیب که ابتدا مواد پلیمری داخل قیف (Hopper) ریخته شده و از قیف به تدریج بداخل سیلندر (Barrel) راه می یابد و با گردش مارپیچ (Screw) به جلو رانده می شود.

پوسته سیلندر به وسیله گرمکن های برقی (Heater) که در طول جدار خارجی سیلندر قرار گرفته اند کاملاً گرم شده به صورت سیال در می آیند و به جلوی سیلندر می رسند. مارپیچ با چرخش به دور خود عمل مواد گیری را (مانند چرخ گوشت) انجام می دهد و یک حرکت افقی نیز رو به جلو دارد.

در همین حال یعنی زمانی که مارپیچ به جلو می رود موادی که قبلاً در سر سیلندر و پشت سوپاپ جمع شده اند در اثر فشار مارپیچ به داخل محفظه (Mold) منتقل می شوند. بعد از مدت معینی که توسط کاربر دستگاه تعیین شده است با قطع فشار پشت مارپیچ و تجدید عمل مواد گیری، سیلندر تزریق به عقب برگشت می کند.

اجزای مختلف دستگاه قالب سازی پلاستیک

1. مارپیچ

ساخت قالب پلاستیکی2. نازل
3. سیلندر تزریق
4. قیف مواد
5. گرمکن
6. حرارت سنج
7. ترموکوپل

واحد قالب گیر (Mold Clamping)

در  مرحله دوم این قسمت با محفظه بزرگی است که mold و اجزایش روی آن نصب می شوند. این واحد دارای ۲ قسمت اصلی است: قسمت ثابت و قسمت متحرک
قدرت دستگاه بر حسب میزان تناژ نیروی دو فک نگهدارنده قالب ساز صنعتی (حداکثر نیروی وارده به پشت صفحه متحرک) بیان می شود، یک دستگاه ۶۰۰ تنی، دستگاهی است که نیروی فشارنده این فک ها به محفظه بسته  تا ۶۰۰ تن امکان پذیر است. به طور کلی در این ماشین  جهت ایجاد فشار پشت قالبساز صنعتی از دو سیستم استفاده می شود:

سیستم مکانیکی و سیستم هیدرولیکی

این دستگاه از یک طرف به مرکز قسمت ثابت و از طرف دیگر به مرکز قسمت متحرک متصل می شود و چون محفظه برای به بیرون پراندن قطعه تولید شده همیشه از وسط باز می شود در نتیجه وقتی صفحه مذکور باز می شود نیمی از قالب ساز پلاستیک را با خود به عقب می برد با این کار قطعه تولیدی به بیرون می پرد سپس صفحه متحرک دوباره به جای خود باز گشته و این دستگاه بسته می شود تا عمل انتقال با فشار مواد مجدد انجام گیرد.

پس از بسته شدن محفظه و مستقیم گشتن بازوها با ایجاد فشار (حداقل بیش از فشار تزریق ) مواد مذاب را در داخل محفظه حفظ می کند زیرا اگر فشار پشت حفره ها از فشار انتقال مواد کمتر باشد درز میان دو صفحه حفره ها، باز شده و مواد اولیه مذاب به خارج می ریزد و یا دور خارجی قطعه تولید شده پلیسه تشکیل می شود.

معرفی دستگاه تزریق پلاستیک

کارگاه قالب سازی و تزریق پلاستیک7

در ادامه ۶ مرحله از یک پروسه تزریق پلاستیک معرفی و بررسی می شود :
یک ماشین  از سه قسمت اصلی تشکیل شده است :
1. قالب محفظه (mold)

2. Clamping
3. فاز تزریق

 


Clamping قسمتی از دستگاه را شامل می شود که در حین پروسه انتقال با فشار مواد، محفظه را بسته نگه می دارد و پس از آن باز می کند اساسا، محفظه ها از دو نیمه تشکیل می شوند که در هنگام انتقال مواد با فشار، باید توسط این بخش در کنار هم فیکس شوند . 

Injection ( تزریق )

در فاز انتقال با فشار، مواد که معمولا به فرم گرانول ( دانه دانه ) می باشند ، وارد قیفی در قسمت بالایی دستگاه می شوند و از آنجا وارد سیلندری می شوند که توسط هیترهایی احاطه شده است . گرانولها پس از حرارت دیدن به حالت مذاب یا رزین در می آیند . در داخل سیلندر مواد به وسیله مارپیچی زیر و رو می شوند . با چرخش مارپیچ مواد نیز به سمت جلو رانده می شوند.  هنگامی که ماده کافی در قسمت جلویی مارپیچ ذخیره شد، عملیات انتقال توسط نازل صورت می گیرد.  مواد مذاب به داخل راهگاه محفظه رانده می شوند. سرعت و میزان فشار وارده به میزان چرخش مارپیچ و نیز قطر نازل بستگی دارد. در برخی از ماشین ها به جای مارپیچ از یک پیستون منگنه ای استفاده می شود .

Dwelling

فاز Dwelling شامل یک مکث در پروسه تزریق می شود تا هم مذاب در داخل کویتیها به صورت کامل پر شود و هم گازهای ایجاد شده از محفظه های تعبیه شده خارج شوند .

Cooling ( خنک کاری )

در این مرحله مذاب خنک می شود تا به حالت جامد در آمده و قابلیت خروج از mold را پیدا کند . در غیر این صورت احتمال تغییر شکل محصول زیاد می باشد .

Mold Opening ( بازشدن قالب )

در این قسمت بخش Clamping از هم باز می شود تا دو نیمه محفظه نیز از هم باز شوند و آماده بیرون اندازی شوند .

Ejection ( بیرون اندازی )

چند میله به همراه یک صفحه عملیات خروج قطعه از mold را انجام می دهند . رانرها و راهگاه های قطعه کار که به صورت غیر استفاده و زاید می باشند از قطعه جدا و تمیزسازی می شوند تا مجددا برای ذوب شدن آماده شوند .

مزیت استفاده از روش تزریق پلاستیک :

این روش یکی از مهمترین و پرکاربردترین روشهای شکل دهی مواد اولیه پلیمری و تـــولید محصـــولات پلاستیکی درصنعت قطعه سازی محســوب می شود. در این روش مــاده اولیــه کــه یکی از انـــواع تــرموپلاستها می باشد، طی عملیات خاصی به داخل کویتیهای ( Cavity ) mold رانده شده و پس از خنک کاری از محفظه بیـرون می آیند.
این روش  بیشتر در پروسه های تولید انبوه (Mass – Production ) و مدل سازی( Prototyping ) مورد استفاده قرار می گیرد . این روش قالب سازی پلاستیک نسبتا شیوه جدیدی در تولید محصولات به حساب می آید. اولین دستگاه این روش در سال ۱۹۳۰ میلادی ساخته شد و کم کم در اختیار صنایع قرار گرفت .

۱- سرعت بالای تولید
۲- تنوع وسیع مواد مورد استفاده در این روش
۳- صرفه جویی در نیروی انسانی
۴- کمترین میزان اتلاف مواد
۵- کاهش عملیات بعد از تزریق در تولید محصولقالب سازی تزریق پلاستیک

معایب شیوه تزریق پلاستیک

۱- هزینه های بالای تجهیزات و دستگاهها

این روش برای تیراژها / تعداد، پایین توصیه نمی شود. معمولاً از 1000 قطعه پائین تر تعداد کم است و نمی صرفد که برای این تعداد قطعه محفظه و الگو طراحی و ساخته شود. تعداد مناسب برای تزریق  بالای 10000 قطعه در سال است.

۲- بالا بودن هزینه های تولید و انجام پروسه

۳- طراحی بعضی قسمتهای دستگاه بر حسب محفظه مورد استفاده

یکی از بهترین شرکت های قالبسازی پلاستیک در شهر تهران شرکت فن آورپلاستیک است که ادعا نمی کند که بهترین است اما یکی از بهترین شرکت های تهران است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با واحد فروش تماس حاصل فرمایید. 

در ادامه ویدئویی از خدمات طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک در این مجموعه به شما نشان می دهیم :

کاربرد قالب تزریق پلاستیک در صنعت 

همان‌طور که ماشین بخار به انقلاب صنعتی کمک کرد. دستگاه تزریق پلاستیک نیز انقلابی بزرگ در صنعت قالب سازی ایجاد کرد. پس از روی کار آمدن این دستگاه ها تولید قطعات و کوچک و بزرگ با شکل های پیچیده بسیار ساده شد و سرعت تولیدات افزایش پیدا کرد. طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک مانند هر دستگاه دیگری تاثیرگذاری نیروی کار انسانی را کاهش داد و میزان خطاهای تولید را به حداقل رساند. از جمله کاربرد قالب تزریق پلاستیک در صنعت عبارتند از:

  • قالب سازی تزریق پلاستیککاربرد قالب تزریق پلاستیک در صنعت خودرو سازی

  • تزریق پلاستیک در صنعت لوازم خانگی

  • کاربرد تزریق پلاستیک در صنعت پزشکی

  • صنعت محصولات بهداشتی و غذایی

  •  قالب تزریق پلاستیک برای تولید اسباب بازی

قالب سازی تزریق پلاستیک در تهران

برای اینکه اصول قالب سازی پلاستیک در تهران   را بررسی کنیم باید ببینیم که این روش تولید زیر مجموعه چه صنایعی است. قالب سازی پلاستیک در تهران  به روش های مختلف انجام می گیرد یکی از مهمترین و پر کاربرد ترین این روش ها ساخت محفظه به روش  تزریقی است. در این روش مواد مذاب با فشار به داخل یک محفظه تزریق می شوند.

در دیگر روش های ساخت مواد بر اساس وزن خود به داخل محفظه می روند. مواد اصلی که قابلیت این انتقال با فشار را دارند. شامل: فلزات، شیشه، الاستومرها و بیشتر پلی مرهای گرما سخت و گرما نرم رایج در بازار می‌باشد. شهر تهران مهمترین قطب اقتصادی ایران است که انواع صنایع در آن رونق دارند. قالبسازی در تهران نیز توسط شرکت های مختلف با روش های مختلف قابل رویت است. شرکت قالب تزریق پلاستیک در تهران فن آورپلاستیک در سال ۱۳۷۹ در شهر تهران و در راستای ساخت محفظه های صنعتی تأسیس گردید. برای تماس با این شرکت با واحد بازرگانی09121832488 تماس حاصل فرمایید.

یکی از مهمترین و اصلی ترین بخش های این مجموعه واحد  تزریق پلاستیک می باشد. گروه فن آور پلاستیک مفتخر است  واحد تزریق پلاستیک خود را با تجهیزات جانبی کامل اعم از ماشین PLC، گازگیری برای مواد مهندسی، میکسر رنگ با مواد و چیلر برودتی برای تولید قطعات حساس صنعتی بنا بر درخواست و نیاز برخی از تولید کنندگان و مشتریان گرامی خود احداث نموده است.

تهران دارای شهرک های صنعتی فراوانی است برخی از این شهرک های صنعتی به شرح زیر هستند:

قالب سازی در پاکدشت تهران – ورامین – شریف آباد – تهران پارس – اشتهارد – چهاردانگه – شهر قدس و …

Comments for this post are closed.